четвртак, 12. септембар 2013.

Stevica Markovic legenda ulica pariza

Poznanstvo francuskog glumca Alena Delona i srpskih mladića započelo je 1958. godine kada se glumac našao u Beogradu na snimanju filma „Marko Polo“.
U to vreme se Miloš Milošević sa porodicom doselio iz Knjaževca u prestonicu, dobio nadimak Miško Mercedes i zanosio se da postane glumac.
Stevan Marković, rođeni Beograđanin završio je Petu beogradsku gimnaziju i studirao arhitekturu. Prvi je skakao sa Brankovog mosta u Savu. Društvo mu je pravila školska drugarica Olivera Petrović, danas poznatija kao Olivera Katarina. Njen otac je bio kapetan rečnog broda, i zato su često bili na Savi. Miloš i Stevan su se tu upoznali, a prijateljstvo su iskovali sredinom pedesetih u uličnim tučama sa „divljacima“, kako su zvali momke sa Krsta i Zvezdare, koji su dolazili na .- Ubistvo Stevice Markovića krajem septembra 1968. godine u Parizu bilo je samo epilog jedne teške političke drame koja je potresala Francusku pune dve godine. Marković je kao miljenik pariske elite bio toliko razuzdan i opasan da je ugrožavao Alena Delona i njegovu porodicu, predsednika Žorža Pompidua i njegovu suprugu Klod. Zamerio se i korzikanskoj mafiji. Za njega su se jako interesovali i Šarl de Gol i Josip Broz Tito, ali i francuska, ruska, američka i britanska tajna služba 

Нема коментара:

Постави коментар